Erhvervsfiskeri er fortsat et godt aktiv i Grenaa

Fiskeri

Havnen har fastholdt både et aktivt erhvervs- og industrifiskeri, auktion, opkøbere og værft. For 200 år siden var der 3 fiskerbåde hjemmehørende i Grenaa. I 1900-tallet var antallet af hjemmehørende fiskekuttere i Grenaa 50, hvortil kom ca. 150 åbne joller og mindre både. I dag findes der stadig få fiskekuttere, men især industrifiskeriet trives godt og har oplevet en stor fremgang de seneste år. Ud over det primære fiskeri kender mange også Thorfisk, som er ejet af Norway Seafoods. Fabrikken fremstiller produkter af danskfanget fladfisk og torsk samt norsk laks til detailhandlen herhjemme og eksport til de europæiske markeder.

Lystsejler

LystsejlerAnkommer du som lystsejler til Grenaa, kan vi henvise dig til Grenaa Marina, som tilbyder de rette faciliteter til fritidssejlerne.

Kontakt Grenaa Marina

Skakkes Holm 62 | 8500 Grenaa | Tlf. (+45) 86 32 72 55
havn@grenaamarina.dk

Sejler du videre til den smukke Kattegatø Anholt, finder du en helt unik natur. Ankommer du fra syd, sydvest, kan turen krydres med en ekstra oplevelse; nemlig de 111 havmøller, som nu er blevet et markant vartegn for Anholt. Du kan læse mere om Anholt Havn på anholthavn.dk.

Kontakt Anholt Havn

Gennem Landet 61 | 9582 Anholt | Tlf. (+45) 86 31 90 08 | Fax (+45) 86 31 92 44 | anholt@anholthavn.dk

Djursland er i øvrigt kendt som et attraktivt og naturskønt område med rig mulighed for at besøge et væld af turistattraktioner. Lokalt her på havnen i Grenaa finder du eksempelvis Kattegatcentret. Find mere inspiration på visitdjursland.com.

Levering af diesel- og fuelolie

Bunkring

Kontakt Niels Weje Nielsen for levering af brændstoffer

Telefon (+45) 86 32 15 27 | Mobil (+45) 40 33 85 27

El og ferskvand på alle kajer

Bestilling af el og vand

For bestilling af el og vand kontakt Grenaa Havn på tlf. (+45) 8758 7600.

Åbn havnekortet, hvorpå er anvist placering af el og vand langs kajerne.

Disse ikoner viser adgang til el og vand på kajerne. 

El og vand

Kortautomat

I fiskerihavnen er der installeret elstandere, som betjenes via chipkort. Elchipkort rekvireres i automaten Chip Card Loader ved Fiskerikajerne 12B.

Aflevering af slopolie på Grenaa havn

Slop

På Grenaa havn tager Fortum Waste Solutions OW A/S imod slopolie, som efterfølgende omdannes til støttebrændsel.

Miljøvenlig bearbejdning af slopolie

Fortum Waste Solutions OW A/S tager imod slopolie på havnen eller chartrer et tankskib, som henter slopolien på åbent hav. Fortum Waste Solutions OW A/S tilbyder også rengøring af skibets tanke.

Fortum Waste Solutions OW A/S har specialiseret sig i at filtrere slopolie i en biologisk proces, hvorefter slopolien kan genanvendes som støttebrændsel. Processen finder sted i miljøgodkendt tankanlæg på havnen.

Aflevering af slopolie

Aflevering af slopolie kan ske ved henvendelse til Fortum Waste Solutions OW A/S.
Tlf. (+45) 86 94 55 55 | owaarhus@fortum.com

Fortoldning af importerede varer

ToldVirksomheder, der ønsker at importere varer fra lande uden for EU, skal importørregistreres og dermed registreres som varemodtager.

Henvendelse til Erhvervsstyrelsen

Ved henvendelse til Erhvervsstyrelsen kan virksomheden blive registreret som varemodtager. Virksomheden skal være registreret, inden varerne ankommer til grænsen, ellers kan fortoldningen ikke foretages.

Find relevante blanketter på skat.dk, eller få generel toldvejledning på telefon (+45) 72 22 12 12.