Vinger opgraderes

Møllevinger opgraderes

Fra marts til oktober 2018 vil man opleve en del lange vindmølletransporter på vejene mellem Grenaa og Aalborg.

De første 24 møller er blevet opgraderet på havet i 2016-2017 og de resterende 87 møller fra Anholt Havmøllepark skal nu i land for en opgradering. Proceduren er at vingerne sejles til Grenaa for herefter at blive transporteret til Aalborg for optimering og reparation.

Særligt pga. det hårde klima på havet og de høje rotorhastigheder har det vist sig nødvendigt med denne udbedring allerede nu. Efter en udbedring vil møllerne være mere modstandsdygtige og samtidig kunne levere mere strøm end tidligere.

For Grenaa Havn og omegn betyder det væsentlig øget trafik og aktivitet på havnen.

Stor aktivitet på havnen

For forretningsudvikler Theis Gisselbæk er det en fornøjelse igen af have stor aktivitet af mølledele på havnen.
– For øjeblikket er der rigtig god aktivitet langs kajerne og på baglandet inden for vore kernesegmenter. Borerigge og skibe fylder godt op i havnebassinet og kaster afledte aktiviteter af sig i et omfang, som vi ikke tidligere har set.

I perioden frem til oktober 2018 vil 261 møllevinger tage turen fra Grenaa til Aalborg og retur til Anholt Havmøllepark. Operationen på vingerne i Aalborg tager 4 dage, før delene igen kan komme retur via Grenaa. Kørslen af de 58 meter lange vinger planlægges til at foregå uden for myldretider.

TV2 Østjylland var med på havnen i opstartsfasen og fik her en snak med Siemens Gamesa, der sammen med Ørsted står for operationen. Se indslaget her: