Vindekspertise

  • slider image
  • slider image
  • slider image
  • slider image

Der er bud efter Grenaa Havns vindekspertise

Havnen er involveret i flere spændende havmølleprojekter i ind- og udland.

Grenaa Havn har siden installationen af havmølleparken ved Anholt opbygget en betydelig ekspertise inden for havmølleprojekter, og der er bud efter forskellige dele af den samlede viden, havnen kan præstere. Det gælder både inden for logistik, projektopgaver og senest også recycling.

Overordnet er havmøller et af elementerne i Grenaa Havns strategiplan, og i øjeblikket er flere projekter med til at cementere dette vigtige forretningsområde.

Har plads og udstyr parat

”Vi har både erfaringen, faciliteterne og de samarbejdspartnere, der skal til for at løse sådan en samlet opgave i en smidig proces”, siger forretningsudvikler Theis Gisselbæk, Grenaa Havn.

Havnens rolle som pre-assembly havn i forbindelse med installationen af Anholt Havmøllepark betyder, at havnen har den fornødne plads, det rigtige udstyr og erfarent mandskab, som sætter Grenaa Havn i stand til at byde sig til som central spiller i kommende havmølle-projekter.

”Mange vil gerne være med i kapløbet, men til forskel fra andre skal Grenaa Havn ikke først ud og investere i de nødvendige anlæg. Vi har det hele stående klar”, siger Theis Gisselbæk og tilføjer:

"I øvrigt er det jo ikke nok, at havne investerer i det fornødne udstyr. De skal også kunne tilbyde medarbejdere med ekspertise og erfaring i at håndtere store projekter. Den erfaring har vi også.”

Vingeforme til Kina

For nyligt var der livlig aktivitet på kajen med ind- og udskibning af store vingeforme, som skulle på en længere sejlads til Kina. Se flotte optagelser i denne video. 

 

Havnen i konsulentrolle

Netop den faglige ekspertise i Grenaa er der andre havne, der er interesseret i. Lars Mohr Christensen, der er intern driftsansvarlig på Grenaa Havn, har tidligere været konsulent for havne i Taiwan. USA og også indiske havne har vist interesse for at samarbejde med Grenaa Havn som konsulent i forbindelse med etablering af havne til servicering af havmølleparker og offshore-installationer. Senest har også en japansk delegation været på besøg i Grenaa med Djurs Wind Power som vært. 

Vindmesser internationalt

Grenaa Havn deltager jævnligt på internationale vindmesser for at holde sig fuldt opdateret på udviklingen inden for vindindustrien. På den store tyske messe Husum Wind fik Grenaa Havn og DWP standen i september besøg af HKH Prins Joachim. Dette er en vigtig gestus og anerkendelse for de danske udstillere på messen.