Urværk indvies

Kunstinstallationen ’KNALV KNOLV’ præsenteres

Norddjurs hylder digteren Vagn Steen (1928-2016) med utraditionelt urværk.

Den 15. august 2018 kl. 16.00 indvier Norddjurs Biblioteker et nyt kunstværk på havnen i Grenaa.

Uret ”KNALV KNOLV” er lavet af billedkunstneren Kamilla Jørgensen og inspireret af Vagn Steen. Digteren og multikunstneren Vagn Steen boede i Norddjurs i mange år. Med Vagn Steens værker bliver man opmærksom på, at det enkelte ord kan betyde andet og mere end det, vi normalt forbinder med det. Uret forestiller bogforsiden til Vagn Steens debutdigtsamling Digte? fra 1964.

Alle interesserede er velkomne til indvielsen, hvor der vil være tale ved Borgmester Jan Petersen, musik af Anders Graae og digtoplæsning af Andreas Pedersen.

Med indvielsen indledes Anholt Litteraturfestival, der afholdes fra den 16. – 18. august 2018.

I september fortsætter Norddjurs Biblioteker hyldesten til Vagn Steen med kunstudstillinger, workshops og foredrag. Åbn program her.

Hyldesten til Vagn Steen er blevet til i et samarbejde ml. Norddjurs Biblioteker og Norddjurs Kommune, Pavillonen, Folkeuniversitetet i Norddjurs, Grenaa Havn A/S, Dansk Forfatterforening og Anholt Litteraturfestival. Støttet af Kulturpuljen i Norddjurs og Statens Kunstfond.

Uret er 85 cm i diameter, det er sort og hvidt og ganske smukt. Sproget er genkendeligt, men alligevel anderledes. Uret findes ved fiskerihavnen, nær p-pladsen ved Havnens Pølsevogn.