Offshore vind i fokus på velbesøgt messe

  • slider image
  • slider image

Offshore vind i fokus på velbesøgt messe

Vi siger tusind tak til alle, der kiggede forbi på messen og standen i sidste uge på WindEurope’s årlige on- og offshore messe og konference om vindenergi.

Grenaa Havns CCO, Theis Gisselbæk ser tilbage på nogle gode dage, hvor der var tid til at se alle de, der ikke har været mulighed for at se i en lang periode pga. Covid-19. Messen var udsolgt med deltagelse af over 400 udstillere bredt relateret til vindindustrien.

Grenaa Havn deltog på den fælles messestand for DWP System Suppliers med flere netværksvirksomheder - alle med kompetencer og erfaringer relateret til vindindustrien.

Hesselø Havmøllepark bør være topprioritet

For Grenaa Havns vedkommende er der stort fokus på en ny Hesselø Havmøllepark. En park som bør være topprioritet.

Dette fremhæves af CEO for Grenaa Havn A/S, Henrik Carstensen:
- ”En ny Hesselø Havmøllepark vil bidrage både til grøn strøm i Østdanmark men i høj grad også med tusinder af jobs – heraf en stor del til Østjylland.”
Læs mere om Grenaa Havns ønsker for Hesselø her.

Flydende vindmølle nu i fuld drift ved testområde

Et andet stort potentiale, som blev debatteret på messen, er "flydende vind".

I Grenaa har man allerede gjort en del erfaringer med flydende vind. I juli måned blev den store, flydende havvindmølle fra TetraSpar Demonstrator projektet afskibet mod testområdet i Norge. Projektet havde nået en vigtig milepæl med en succesfuld montage på havnen i Grenaa.

TetraSpar Demonstrator har netop offentliggjort at installationen ved Stavanger er fuldt ud lykkedes, og at møllen nu snurrer i fuld drift på 200 meters vanddybde.

Kontakt Grenaa Havn for en snak

Er du interesseret i en dialog med Grenaa Havn om mulighederne og erfaringerne med vind, kontakt gerne CCO Theis Gisselbæk. Theis Gisselbæk har selv en bred erfaring fra branchen og er klar på en god snak om, hvordan Grenaa Havn kan støtte fremtidens innovative offshore vindprojekter.

 

Grenaa Havn er internationalt anerkendt som et vindknudepunkt på grund af havnens faciliteter og knowhow, der er opnået ved at betjene industrien i årevis. Grenaa Havn er porten til Kattegat.