Nye kompetencer i bestyrelsen

 Bestyrelsesmedlemmer Grenaa Havn

Nye kompetencer i bestyrelsen

Anne Bjerrekær, direktør i Det Grønne Museum, og Carsten Plougmann Andersen, tidligere topchef i Mærsk-koncernen, er nye medlemmer af Grenaa Havns bestyrelse. De ser frem til at sætte deres kompetencer i sving for havnen.

 

KNOWHOW OM TURISME OG BRANDING

Svaret falder prompte, når Anne Bjerrekær skal karakterisere virksomheden Grenaa Havn:

”Jeg er imponeret. Jeg synes virkelig, at medarbejdere, ledelse og bestyrelse har formået at skabe en rigtig sund virksomhed, der samtidig har et kæmpestort udviklingspotentiale. Det er ikke mindst derfor, jeg er rigtig glad for, at jeg nu er en del af bestyrelsen”.

Anne Bjerrekær har nu i halvandet år været direktør for Det Grønne Museum i Auning efter 15 år som chef på Museum Horsens. Hun peger på sin viden om turisme som en af de stærkeste kompetencer, hun tager med sig ind i bestyrelsen.

UDVIKLINGSDYNAMO FOR DJURSLAND

”Bestyrelsen har besluttet, at Sydhavnen skal løftes til et attraktivt område for både turister og Djurslands borgere, og jeg glæder mig til at bidrage til den spændende proces. Læg dertil at Stena Line næste år fordobler færgekapaciteten til Grenaa Havn. Med flytningen af ruten til Halmstad vil Stena Line ikke kun satse massivt på udvidelsen af den tunge trafik men samtidigt øge antallet af passagerer til Grenaa, så vi har virkeligt stærke muligheder for at trække langt flere turister til havnen og Djursland end hidtil. Jeg vil ikke mindst bruge mine kræfter i bestyrelsen på at arbejde for at styrke den udviklingsdynamo, havnen allerede er for Grenaa og hele Norddjurs Kommune, for når havnen udvikler sig, så smitter det positivt af på hele området”.

HAVNENS SUCCES SKAL BRANDES

Den 56-årige, arkæologiuddannede Anne Bjerrekær betoner, at det også handler om branding af havnen: ”Det er vigtigt at få fortalt omverdenen, hvor fantastisk havnen er. Jeg tror, at der er mange, der ikke ved, hvor meget der sker i Grenaa Havn og hvor hurtigt, den udvikler sig, fordi det er lykkedes at tiltrække så mange virksomheder, skibe og borerigge. Det er synd, for jeg synes, at havnens fremgang er fantastisk og noget at være stolt af som borger i både Grenaa og hele Norddjurs Kommune. Jeg vil arbejde for, at havnen får brandet sin succes overfor omverdenen, og det er en opgave, jeg meget gerne bidrager til med min viden om og erfaring med branding. Grenaa Havn skal på verdenskortet, for det vil tiltrække turister til hele området til glæde for alle museer og andre turistattraktioner, så det ser jeg som museumsdirektør som en klar win-win-situation. Hele brandingen af Grenaa Havn som en vigtig havn i Danmark med tilbud til alle - det arbejde vil jeg rigtig gerne være med til”.

 

KOMMERCIEL BAGGRUND OG VIDEN OM BÆREDYGTIGHED

Det er en af de rigtigt tunge drenge fra shipping-branchen, der nu har taget plads ved bestyrelsesbordet i Grenaa Havn A/S: Carsten Plougmann Andersen med 40 års ansættelse i A.P. Møller-Mærsk – heraf 10 år som topchef i Mærsk Supply Service. I dag engageret i en række bestyrelser samt i sit firma C.PLAN Consultants, der rådgiver indenfor områderne shipping, olie og omkostningsreducerende bæredygtighed til søs. Han glæder sig til at bringe sine kompetencer og erfaringer i spil for Grenaa Havn.

BIDRAG TIL STØRRE OMSÆTNING

"Min baggrund er primært kommerciel - jeg har en solid viden om markedsforudsætninger og derudover industrikendskab samt en god forretningsmæssig forståelse. Samtidig har jeg et internationalt perspektiv på udviklingsmulighederne, der blandt andet udspringer af de fem år, jeg boede og arbejdede i Japan. Derfor tror jeg på, at jeg kan bidrage til at udbygge forretningsmodellen, så vi kan øge havnens omsætning og rentabilitet yderligere. Jeg vil trække på mine forbindelser og støtte den daglige ledelse med sparring om, hvordan vi kan styrke relationerne til de nuværende kunder og være med til at gå på jagt efter nye.

Det gælder for eksempel indenfor vedligeholdelse og ombygning af borerigge og skibe - det er der et kæmpe potentiale i. Da boreriggen Mærsk Inspirer over ni måneder blev ombygget i Grenaa Havn, skabte det en rigtig god omsætning til både havnen og virksomheder overalt på Djursland".

VELDREVET VIRKSOMHED

62-årige Carsten Plougmann Andersen glæder sig over, at han blev tilbudt bestyrelsesposten: "Jeg ser Grenaa Havn som en veldrevet virksomhed med et godt udviklingspotentiale og en glimrende, strategisk beliggenhed, som vi skal drage nytte af - både når det gælder ordrer i forbindelse med opførelsen af kommende havmølleparker og kommerciel skibsfart".

GRØN FORRETNINGSMODEL

Grenaa Havn arbejder målrettet med sine ambitioner om at blive Danmarks grønneste erhvervshavn, og Carsten Plougmann Andersen peger på, at han også her har erfaringer og knowhow at byde ind med:

"Jeg fik en rigtig god forståelse for, hvordan man fremmer bæredygtighed i min tid hos Mærsk, hvor jeg blandt andet løbende havde fokus på, hvordan vi mindskede skibenes udledning af svovl og CO2 ved at reducere brændstofforbruget mest muligt. Jeg tror på, at den viden er relevant for Grenaa Havn - blandt andet i forhold til hvilke grønne initiativer, vi kan tage for at udvikle forretningsmodellen.