Miljøvenlig sværvægter

Størst og først i landet

Ny maskine til materialehåndtering sparer energi trods massivt forøget lastekapacitet. 

Med investering i en ny materialehåndteringsmaskine samt 3 nye grabber har Grenaa Havn forøget sin losse- og lastekapacitet markant. Den nye maskine er en Sennebogen 875E, som er både den største og første af denne model, der er leveret i Danmark.

Valget af Sennebogen 875E skyldes især, at den hidtidige Sennebogen 860 er ved at være for lille.

I takt med at de skibe, der anløber Grenaa Havn, efterhånden bliver større og større, er det en nødvendighed over for kunderne at kunne tilbyde en optimal løsning. Det kan den nye maskine, som kan nå væsentligt længere ud og dybere ned i skibene. Den er udstyret med en 26 meter lang ny type bom og cylindre, der har forøget maskinens lastekapacitet med hele 45 % i forhold til tidligere.

De tilkøbte grabber til Sennebogen 875E giver også en væsentlig kapacitetsforøgelse, da grabberne er ca. 50 % større end de hidtidige grabber til Sennebogen 860-maskinen.

 

Cylinder sparer energi

Bommen på den nye materialehåndteringsmaskine er forsynet med en såkaldt ”recover cylinder”, der kan give en besparelse på op til 30 % ved at optage bommens energi ved sænkning og afgiver energien igen, når bommen hæves. Dette er muligt uden, at maskinens dieselforbrug forøges, og løsningen er dermed også en økonomisk og miljømæssig gevinst.

Investeringen betyder, at Grenaa Havn fremover vil kunne håndtere de primære varegrupper hurtigere og mere effektivt end med det nuværende materiel. En konkurrencefordel inden for især det bulk-marked, som havnen satser massivt på.

Af andre nye spændende tiltag på den nye maskine kan nævnes:

  • Topmoderne førerkabine hvorfra alle funktioner udføres. I den nye førerkabine er der bl.a. luftaffjedret førersæde med varme og ventilation, der kan justeres i forhold til joystick og gulv.
  • Førerkabinen er udstyret med 2 sæder, så der er plads til oplæring.
  • Kabinen er monteret således, at kranføreren kommer op i en øjenhøjde på 11 meter, hvilket giver et unikt udsyn over losse/laste-området.

Maskinen blev leveret på havnen i Grenaa torsdag d. 19. april 2018, hvorefter maskinen blev samlet og testet.