Mere end en industrihavn

  • slider image
  • slider image
  • slider image
  • slider image
  • slider image

Meget mere end en industrihavn

I foråret kickstartede Grenaa Havn for alvor udviklingen af Sydhavnsområdet - en ny maritim bydel for erhverv, kultur og oplevelser. Den gamle fiskerihavn transformeres i passende tempi til et attraktivt område med sjæl og charme.

På den historiske fiskerihavn i Grenaa - ”Sydhavnen” - er antallet af fiskekuttere med årene blevet reduceret ganske betragteligt. De gamle industrielle brancher relateret til fiskeindustrien eller eksempelvis kulindustrien er blevet et historisk levn i det gamle havneafsnit. Blandt andet derfor har det nyetablerede selskab Sydhavnen A/S, med ligeledes ny bestyrelse, til formål at gentænke området, så det igen summer af liv.

Gateway til Kattegat

Den overordnede plan er, at Sydhavnen skal forvandle sig til at være en smeltedigel, der forener mødet mellem den gamle havn og en maritim bydel med oplevelser, kultur og erhvervsudvikling. Og beliggenheden er helt oplagt. Sydhavnen er centralt placeret mellem by og havn, men også attraktivt i relation til Sverige med Stena Lines færge, der anløber fra Halmstad med både turister og erhvervsrejsende.

Siloen - et moderne forsamlingshus

Til en indledende workshop i foråret 2020 ytrede sydhavnsaktører og interessenter ønske om et ”moderne forsamlingshus”, et mødested med pop-up arrangementer og andre initiativer. Til formålet anskaffede Sydhavnen A/S en unik og ganske velegnet bygning – en gammel kornsilo. Med en rå karakter og højt til loftet afspejler Siloen Sydhavnens DNA perfekt. Et område, der både favner sin historie som betydningsfuld industri- og fiskerihavn, men nu med plads til kulturproduktion, fællesskaber og mere erhverv.

Kunst, kultur og kajkants hygge

Siloen har hen over sommeren skabt ”Liv på Sydhavnen” og åbnet dørene til en perlerække af arrangementer som genbrugsbyggemarked, kunst og musik events. Til det seneste event ”Kajkants Hygge” fik Sydhavnen besøg af imponerende træskibe fra hele landet. Lokale erhvervsdrivende og frivillige borgere bidrog til et gennemført program med servering og underholdning, der tiltrak gæster fra nær og fjern. Naturligvis under passende forholdsregler til begivenheden.

Sydhavnsprojektet er endnu i sin spæde begyndelse, og lige nu kan vi opfordre til at følge med på Facebook og Instagram.

Under titlen Liv på Sydhavnen orienteres løbende om aktuelle tiltag her:

Facebook
Instagram