Flere kajnære kvadratmeter

Ekstra kajnære kvadratmeter resultatet af cirkulær økonomi

Opgradering med flere kajnære kvadratmeter

Nyt kajnært multiareal supplerer Grenaa Havns segmenter inden for stacking & maintenance, bulk og ikke mindst vind. Særligt havvind er i fokus nu og er samtidig en branche, som kræver store investeringer. På havnen i Grenaa er man klar med endnu en opgradering på kapaciteten.

”Vi oplever stor efterspørgsel efter arealer med belægning og arealer med høj bæreevne. Nogle har brug for arealer tæt ved kaj og andre er mindre afhængige af beliggenheden. Her og nu er den 1. etape af et projekt på samlet set 28.000 m2 klar til brug. Denne 1. etape udgør 15.000 m2 beliggende tæt ved vores dybvandskajer”, konstaterer CCO Theis Gisselbæk, Grenaa Havn.

Resultat af cirkulær økonomi

Multiarealet er et resultat af 100% cirkulær økonomi. Det er etableret med lettere forurenet jord fra byggeriet af Aarhus Letbane, omfartsvejen uden om Grenaa og et BaneDanmark projekt mellem Hobro og Langå, som også inkluderede genbrugsbeton fra jernbanesveller og perroner.

”Ved at bygge området ud fra cirkulære principper, skåner vi ikke blot naturens uberørte ressourcer, det er også økonomisk ansvarligt. Den økonomiske besparelse er nemlig på cirka 15 millioner kroner, fremfor at multiområdet var bygget på traditionel vis. Dermed har vi påvist at bæredygtighed kan betale sig”, supplerer CEO Henrik Carstensen, Grenaa Havn.

Arealet er belagt med norsk granit som toplag. Dette er også genbrug, idet materialet har været til overs fra andre pladser på havnen.

”De sidste 13.000 m2 fortsætter vi på og forventer, at de er klar senere på året”, afslutter Theis Gisselbæk.

 

Læs mere om skræddersyede løsninger til lige netop dit erhverv her.