Endnu en kæmpe

Nyt gennembrud for Grenaa Havn

Endnu en kæmpe er ankommet til havnen i Grenaa. Tre ben tårner sig nu op fra havnebassinet.

Grenaa Havns administrerende direktør Henrik Carstensen kan nu sætte endnu et flueben ved arbejdet med havnens nye strategi. Et af Grenaa Havns fokusområder er netop stacking & maintenance.

- Vedligehold af borerigge er en kommende enorm opgave, som skal udføres løbende. Grenaa Havn er en af de havne, som har de optimale faciliteter og gunstige besejlingsforhold til sådanne opgaver, beskriver Henrik Carstensen. Det er en stor anerkendelse af Grenaa Havn og vores omkringliggende virksomheder, som opfylder de rette betingelser for at kunne modtage riggen til en ny type opgave, uddyber Henrik Carstensen.

Der er tale om beboelsesriggen Atlantic Amsterdam, som ejes af Singapore-selskabet Teras Offshore. Riggen ankommer fra den engelske østkyst, hvor den afgik fra feltet med retning mod Grenaa. Atlantic Amsterdam har 136 enkeltværelser, opholdslokaler, træningslokaler og sauna. Riggen, der er bygget i 1982, måler 75 x 86 meter og vejer tæt på 10.000 tons.

Riggen forventes at ligge i havnen i 4-6 måneder og skal gennemgå det lovpligtige femårige SPS-eftersyn (Special periodic survey), som alle rigge skal gennemgå. Det indebærer både opgaver til havnen og lokale virksomheder.

Grenaa Havn fortsætter indsatsen mod lignende opgaver fremover

- Vi har en unik beliggenhed lige ud til de centrale sejlruter i Kattegat og en attraktiv vanddybde. Som Danmarks mest centrale dybvandshavn har vi de rette omgivelser til flere vedligeholdelsesopgaver på borerigge. Vi vil gøre en stor indsats for at besætningen om bord på Atlantic Amsterdam føler sig velkommen i Grenaa og får udført opgaverne til selskabets fulde tilfredsstillelse, forklarer Henrik Carstensen.

Atlantic Amsterdam får plads inden for det terrorsikrede område ikke langt fra den noget større rig Mærsk Inspirer, som i forvejen ligger i Grenaa havn.

Atlantic Amsterdam ankom til Grenaa havn med følgeskab af slæbebådene BUGSIER 9, BUGSIER 11 og STEVNS BATTLER.